Boekenshow 'Fantasiekenhuis'

Leesbevordering vol Fantasie

Heb jij fantasie? Ga dan bij Hidde op visite en beleef de raarste avonturen: Reis in een badkuip de oceaan over, maak een ruimtewandeling en bezoek een hele speciale snoepfabriek. Maar pas op, Jacco zoekt zijn broer: Hidde moet zijn pillen nemen. Iets klopt hier niet...

 • In het Fantasiekenhuis draait het om 'pillen'. Die blijken op het eind iets heel anders te zijn...
 • In deze voorstelling zitten namelijk 55 boeken verstopt. Doel: Kinderen aanmoedigen deze avonturen zelf te beleven (door te lezen).
 • Download hier de lesbrief inclusief Leeslijst.
 • Voorstelling is geschikt voor de héle basisschool!
Goochelaar Jan Kinderboekenweek 2023 Fantasiekenhuis zoeken
Goochelaar Jan voorstelling Fantasiekenhuis Boekmonsters

Reacties op de voorstelling

Leerkrachten de Lisdodde, Emmen
"We hebben genoten van de ontzettend leuke voorstelling. De kinderen hebben enorm gelachen om de goocheltrucs en waren zeer betrokken bij het verhaal. Ze speelden mee, vooral als de broer ineens op zolder kwam……. Ook mochten er leerlingen meehelpen met de trucs en kregen toen een welverdiend diploma. Tijdens het verhaal maakte je hele leuke woordgrappen, waar wij als leerkrachten hartelijk om moesten lachen. Leuk en knap gedaan."
 
Jolande - Bibliotheek FACET, Emmer-Compascuum
"De kinderen hebben genoten van de geweldig leuke show van Goochelaar Jan. In de voorstelling zaten allemaal verrassende elementen die verwezen naar kinderboeken. Een feest van herkenning! Erg leuk verwerkt door Jan die duidelijk een voorliefde voor taal heeft en dit op zeer verrassende en magische wijze ten tonele brengt."
 

Corine Vaneker - Bibliotheek Enschede
"Bij Goochelaar Jan staan leesbevordering en leesplezier zeer hoog in het vaandel. In deze voorstelling komen lezen en boeken ruimschoots aan de orde. Het 'Fantasiekenhuis’ zit vol humor en aan het decor is veel aandacht besteedt. Bovendien waren er tientallen bekende boektitels in verwerkt. Leuk om met de klas kinderen b.v. te laten noteren hoeveel/welke boektitels ze herkennen. Kinderen uit het publiek mochten meedoen met goochelacts en ontvingen na afloop een heus goocheldiploma en een button. Een aanrader dus!"

Hilde Bouwland - Kardinaal Alfrinkschool, Emmen
"Wat een geweldige voorstelling hebben we mogen aanschouwen. Het enthousiasme spatte van de kinderen af. Normaliter als jonge kinderen ruim een uur hun aandacht bij een activiteit moeten houden is dit lastig. Jan lukte het als geen ander. Moeiteloos hield hij ze geboeid. 
De interactie met en de verwondering op de gezichten van de kinderen was een genot om te zien. De hoeveelheid kinderboeken die hij in deze bijzondere voorstelling heeft weten verwerken was meer dan knap en een feest van herkenning. Vakmanschap."
 
Leerkrachten De Oliebron, Schoonebeek
"De kinderen hebben erg enthousiast gereageerd op de voorstelling. Ze hebben geboeid geluisterd, er was veel interactie. Groot compliment voor het verwerken van verschillende kinderboeken tijdens de goochelacts. Erg leuk om zo de leesbevordering te stimuleren. Graag tot ziens!"
 
Regiokrant Ons Compas, Emmer-Compascuum
"De Kinderboekenweek zit vol verrassingen en Vrijdagochtend 6 Oktober kwamen kinderen van basisschool De Dreske uit Roswinkel hiervan genieten. In de vrolijke én kleurrijke ruimte van de bibliotheek was er ruimte gemaakt voor een heuse goochelshow! Goochelaar Jan had een bijzondere huiskamer gecreëerd, want het thema van De Kinderboekenweek is ‘Bij ons thuis’  Er stond een bijzondere boekenkast waarin zich magische potjes bevonden. En zo kon het verhaal beginnen….
 
Goochelaar Jan is niet zomaar een goochelaar; hij is een zeer fantasierijke kindervriend die hen maar al te graag nog veel meer bijbrengt over woorden, lezen en boeken. De kinderen waren betoverd en nieuwsgierig door het vrolijke verhaal en alle kleine woordspelingen met hier en daar verwijzingen naar boeken die zij graag (willen) lezen. Er werd in de ruimte gezweefd, tover-pillen rolden uit de magische machine en het fluitketel-orkest stond te stralen.  Kortom; een betoverende ochtend!"
Goochelaar Jan voorstelling Fantasiekenhuis Gier

Een paar foto's

Goochelaar Jan voorstelling Fantasiekenhuis TheaterGoochelaar Jan Kinderboekenweek 2023 Fantasiekenhuis VuurtorenGoochelaar Jan Kinderboekenweek 2023 Fantasiekenhuis GierGoochelaar Jan Kinderboekenweek 2023 Fantasiekenhuis Angry bird

Poster Goochelaar Jan Fantasiekenhuis voorstelling

Bijzonderheden:

 • Voorstelling is gemaakt om kinderen te laten lezen. De lijst met 55 boeken is het uitgangspunt om de verhalen zelf te lezen.
 • Voorstelling duurt circa 60 minuten en is geschikt voor alle leeftijden!
 • Er is 1 stopcontact nodig.
 • Bewerkbare poster/flyer beschikbaar.

 

 •  Beschikbaar in Heel Nederland
  Goochelaar Jan treedt op in heel Nederland
 • 100% Tevredenheidsgarantie
  "Niet 100% tevreden = Niet betalen!"
 • Inclusief lesbrief
  Voor verwerking en verdieping
 • 4-voudig Nederlands Kampioen Kindergoochelen
  Boek één van de allerbeste kindergoochelaars
 • Specialist in Goochel-Theater
  Geen losse trucjes, maar complete shows
 • Ideaal voor Leesbevordering
  Maak samen een speurtocht naar 55 verstopte boeken