Geheim van Groenland Kinderboekenweek 2022 Giga Groen Top secretGeheim van Groenland Kinderboekenweek 2022 Giga Groen afvalbergGeheim van Groenland Kinderboekenweek 2022 Giga Groen

Goochelaar duikt in "Klimaatverandering"

Hardenberg – Klimaatverandering is letterlijk hot. Alle beetjes helpen, daarom maakt Goochelaar Jan een speciale voorstelling over recycling, plastic soep en keuzes maken.

In oktober is het weer Kinderboekenweek. Dit keer is het thema ‘Giga Groen’. Daarom investeert Jan in een voorstelling met een heel belangrijk thema: Het is 2075, code rood voor planeet aarde. Vanuit de toekomst zoekt Koen Klimaatwetenschapper contact met kinderen van nu en vraagt of ze kli-maatje willen worden. Keuzes die kinderen nu maken hebben invloed op de toekomst. Lukt het ze om terug te gaan naar code Groen?

Met de bijbehorende lesbrief kunnen scholen en organisaties kinderen op een entertainende manier leren hoe je omgaat met deze planeet. Gooi je afval op straat of ga je zoveel mogelijk recyclen? Koop je veel goedkope spullen die kapot gaan of spaar je voor iets dat heel lang meegaat? Simpele keuzes die kinderen nu al kunnen maken maar die veel invloed hebben als ALLE kinderen dit gaan doen.

In de voorstelling wordt heel duidelijk dat kinderen over 10 tot 20 jaar de baas zijn. Dan bepalen zij hoe we omgaan met grondstoffen, afval en energie. Jong geleerd is oud gedaan! “Je lost niet alles op met geld. De enige manier om iets te veranderen is door het anders te doen. Dat vraagt van iedereen om keuzes te maken. Maar dan moet je eerst bewust worden van keuzes die jij hebt. En dat JIJ die keuzes maakt. Wacht niet tot anderen iets doen, je leeft in een samen-leving. Met dat besef begint het.”

Jan vindt dit zo belangrijk dat hij na de Kinderboekenweek de voorstelling nog veel vaker wil spelen. Daarvoor zoekt hij bedrijven die willen sponsoren zodat scholen de voorstelling gratis kunnen inzetten. Voor bedrijven is het aftrekbaar, voor scholen niet. Zelfs één voorstelling sponsoren is al geweldig, want alle kleine beetjes helpen.

De Toren - 8 juni 2022

Meer weten over sponsoring van deze voorstelling? Klik hier.

Hertog Jan van Hardenberg bij TV Oost

Hertog Jan neemt je mee op stadswandeling door historisch Hardenberg. TV Oost kwam even polshoogte nemen bij deze bijzondere stadsgids.

Klik hier voor meer informatie over de stadswandeling.

Hertog Jan van Hardenberg de Stentor

Goochelaar Jan tovert 'hertog van Hardenberg' uit de hoed

Vanaf eind augustus geef ik stadswandelingen in mijn eigen woonplaats Hardenberg.

Lees hier het artikel.

Kijk op hertog van Hardenberg.nl voor meer informatie.

Goochelaar Jan legt uit wat een Virus is

Last van het coronavirus? Maar wat is dat, een virus?
Hoe besmet je elkaar?

Dokter Jan legt het helder uit...

Te gast bij TV Oost

Als Berend Botanicus te gast bij Karen Eshuis in 'Overijssel Vandaag'.

Waarom als Berend? Omdat ik als Botanicus voor de vierde keer Nederlands Kampioen Kindergoochelen werd.

"Winnaar v/d Dag" bij Radio Veronica

's Morgens vroeg gebeld worden door Niek van der Bruggen. Dat is wel even anders wakker worden!

Goochelaar Jan voor de vierde keer Nederlands kampioen 'Goochelen voor kinderen'

Van donderdag 25 t/m zaterdag 27 mei vond het NK Goochelen plaats in Hoofddorp. Goochelaar Jan deed mee in de categorie 'Goochelen voor kinderen' en werd voor de vierde keer Nederlands kampioen.

Hardenberger Jan Kosters (‘Goochelaar Jan’) deed al drie keer mee en werd ook drie keer eerste. De verwachting was dit jaar dan ook hooggespannen. Niet in de laatste plaats omdat Jan elke keer met een totaal andere act meedoet. Zou deze nieuwe act goed genoeg zijn om te winnen? Spannend was het zeker, want voor het eerst in lange tijd was er een gedeelde eerste plaats!

Winnende act
Voor nationaal park de Hoge Veluwe heeft Jan een voorstelling op maat gemaakt. Met een ingekorte versie heeft hij nu de eerste prijs gewonnen. De hele voorstelling is nog diverse keren gratis te zien in het bezoekerscentrum van de Hoge Veluwe. Zie voor data www.goochelaarjan.nl/agenda

Goochelaar Jan Hoge Veluwe Vlindershow

Te gast bij 'Keur met peren' op OutTV met Hans Kazàn

Goochelaar Jan met Hans Kazàn bij 'Keur met peren'

Goochelaar Jan bij OutTV 'Keur met peren' en Hans Kazàn

Hier wordt mijn microfoon opgespeld voor de act die ik in de talkshow van Eddy Keur mag doen. Ter gelegenheid van het feit dat Hans Kazàn gast is hebben ze een goochelaar ingevlogen.

Leuk detail: Hans Kazàn is lid geweest van dezelfde goochelclub waar ik nu nog lid van ben, de Magische Kring Twente.

Deze aflevering wordt op zondag 28 mei uitgezonden om 22 uur op OutTV.

Popster!

Goochelaar Jan werd gevraagd mee te doen met het programma 'Popster!' van SBS 6. Omdat hij acts heeft met poppen. Speciaal voor dit programma heeft Jan een nieuwe act bedacht en gemaakt: met een heuse illusie!