Leer Gratis 3 Trucs

Vul je gegevens in en ontvang 3 gratis trucs per mail!

Leer 3 GRATIS trucs

Goochelaar Jan goochelboeken beginners

Goochelboeken

Goede goochelboeken voor beginners waar ik materiaal uit haal voor workshops:

 • Tremaine, John (1996) Spectaculaire goocheltrucs, R&B Lisse, ISBN: 90 396 0214 - x
 • Tremaine, John (1996) Spectaculaire kaarttrucs, R&B Lisse, ISBN: 90 936 0213 – 1
 • Rydell, Wendy en George Gilbert (1980) Hocus Pocus, Uitgeverij ICOB, Alphen aan de Rijn (Nederlandse vertaling), ISBN: 90 6113 100 6

Engelstalige beginnersboeken met heel veel trucs voor € 15 - € 20:

Victor Mids heeft natuurlijk ook wat trucs uitgelegd:

Elke bibliotheek heeft goochelboeken. Niet aanwezig? Vraag bij de receptie of ze die voor je willen reserveren. Dan komt het boek uit een andere vestiging naar jouw bibliotheek toe!

Onder andere:

Natuurlijk vind je ook DVD's van Hans Kazan, Hans Klok en van mij!

Goochelaar Jan Illusiecirkel

Hypnotiseer jezelf en anderen!

Goochelaar Jan illusiecirkel geel
Tijdens mijn voorstelling doe ik deze illusie ook. Je ziet mijn hoofd dan groter en kleiner worden. Hiernaast zie je een plaatje van deze speciale cirkel. Print dit plaatje uit en plak die op een rond stuk karton. Prik er een punaise of houten prikker door zodat je een tol krijgt.

Neem een foto en leg die naast de tol. Draai de tol en kijk 20 seconden naar het midden terwijl hij ronddraait. Kijk meteen daarna naar de foto en je ziet iets heel raars. Je ogen houden je voor de gek!

Draai de tol nog een keer, kijk weer 20 seconden naar het midden en daarna naar de rug van je hand (de achterkant). Je zult zweren dat je hand die van een alien is!

Truc met 1000-tallen

 1. Print de truc.
 2. Leg het papier voor iemand neer. Bedek de getallen met een tweede papier.
 3. Vertel de persoon dat hij/zij de getallen 1 voor 1 hardop moet optellen zonder er lang bij na te denken.
 4. Laat het eerste getal zien en schuif het papier elke keer een stukje naar beneden. De persoon die hardop telt komt meestal uit op 5.000.
 5. Je vraagt een tweede persoon dit ook te doen. Nu laat je het onderste getal zien en schuif je het papier steeds een stukje omhoog. Deze persoon komt meestal ook uit op 5.000.
 6. Als je nu laat zien dat het antwoord anders is, tel je gewoon alle getallen langzaam bij elkaar op. Je antwoord is dan 4.100.

Hoe dit kan?

Omdat iemand snel achter elkaar getallen met '1.000' zegt (duizend, tweeduizend, drieduizend, vierduizend) ga je vanzelf een volgend duizendtal zeggen in plaats van "een-en-veertig-honderd". Dit is namelijk een 'honderdtal'. 

Download hier de truc.

Goochelaar Jan valsspelen poker

Leer 'valsspelen' met poker: pokerdemonstratie

Deze truc staat in "Great Card tricks, Bob Longe, 1995". Omdat dit een Engels boekje is (heel veel goochelboeken zijn in het Engels), heb ik de tekst voor je vertaald:

Van tevoren
Zorg dat je de 4 azen boven op het spel hebt liggen. Als je net een truc met azen gedaan hebt leg je ze gewoon bovenop terug.

Uitleg & uitvoering
"Het is met poker (of kwartetten) heel makkelijk om het spel te manipuleren. Je hoeft alleen maar een beetje te schudden. Om te voorkomen dat u denkt dat ik vals speel, schud ik de kaarten met de gezichten naar boven, voor 4 spelers. Als u een hele hoge kaart ziet, moet u extra goed opletten!"

Neem het spel alsof je wilt gaan schudden, met de duim op de beeldzijde van het spel. Als je nu schudt kan het publiek de kaarten ook zien. Je gaat nu 4 keer schudden en steeds neem je bij de eerste kaart die je schud de bovenste én de onderste kaart mee. (Zo krijg je steeds een aas als onderste kaart.) Vervolgens leg je het pakje kaarten terug op de beeldzijde van het spel.

 • 1e keer: bovenste + onderste, nu nog 11 kaarten schudden. Leg dit pakje van 13 kaarten weer terug op het spel.
 • 2e keer: bovenste + onderste, nu nog 8 kaarten schudden. Leg dit pakje van 10 kaarten weer terug op het spel.
 • 3e keer: bovenste + onderste, nu nog 5 kaarten schudden. Leg dit pakje van 7 kaarten weer terug op het spel.
 • 4e keer: bovenste + onderste, nu nog 2 kaarten schudden. Leg deze 4 kaarten weer terug op het spel.

"Zo, niemand heeft iets gezien? Tja, ik heb nu al gewonnen." Je deelt nu voor 4 personen een pokerhand vanaf de beeldzijde van het spel. (Iedereen krijgt om beurten een kaart, tot je 5 kaarten in totaal hebt.) De verrassing zit in het feit dat de toeschouwers niets bijzonders hebben gezien, maar nu tijdens het delen zien dat je elke keer een aas krijgt. En met 4 azen win je wel heel makkelijk!

Bekijk hier het filmpje van deze uitleg.

6 Trucs met Konijntje uit de Hoed

Ik heb een setje gemaakt van 3 hoedjes en konijntjes. Daar kun je 6 trucs mee doen. Met een beetje geknutsel kun je de trucs ook doen met andere voorwerpen! Klik hier voor het setje. In de omschrijving staan de links naar 6 filmpjes mét uitleg.

Interessante Links

Goochelwinkels

- Magicshop

- Dynamite magic

- Premium Magic

Leuke links

Voor mensen die trucs willen leren en geïnteresseerd zijn in wiskunde (met name getallenreeksen) is dit een leuke link.

Leer Gratis 3 Trucs

Vul je gegevens in en ontvang 3 gratis trucs per mail!

Leer 3 GRATIS trucs

Goochelaar Jan NMU logo

Goochelaar Jan is lid van de Nederlandse Magische Unie

Er zijn diverse goochelclubs in Nederland waar je lid van kunt worden. Al deze clubs vormen samen de Nederlandse Magische Unie. De NMU organiseert verschillende dagen, wedstrijden en jeugdkampen.

Wedstrijden die de NMU organiseert zijn daarom officiële Nederlandse Kampioenschappen met een heuse vakjury. Daarom mag ik mij officieel Nederlands Kampioen Kindergoochelen noemen.

Lid worden? Ga naar de NMU!