Goochelaar Jan Complimentenshow kleine diamant

Hoe je een 'moeilijk' begrip visueel maakt

In deze voorstelling ben ik een speciale dokter. Halverwege de voorstelling blijkt dat ik een liefdesdokter ben. Als liefdesdokter kan ik laten zien wat naastenliefde is, bijvoorbeeld door ‘over mijn hart te wrijven’: een hartje wordt nu twee hartjes. Die liefde kun je nu delen.

Is iemand verdrietig? Praat met elkaar en zeg iets aardigs. Of heb je iets doms gedaan? Zeg dan sorry. Dat is ook iemand liefhebben. Droevige smileys worden vanzelf vrolijke smileys. De liefdesdokter laat je letterlijk zien dat liefde helemaal niet moeilijk is. En dat hoeven we niet zelf te doen. Daarom sluit ik af met een grote wolk snippers: iedereen heeft de Heilige Geest uitgestort gekregen. Dankzij die kracht kun je anderen liefhebben en aardig zijn voor elkaar.

Naast of in plaats van de preek?

Dat ligt aan de gemeente, de dominee en het doel dat jullie hebben met de voorstelling.

  • Voorstelling duurt 45 minuten
  • Kan tijdens de preek gedaan worden
  • Geschikt voor alle leeftijden, dus ook oudere jeugd

Omdat het geschikt is voor alle leeftijden kan de voorstelling ook ter vervanging van de preek gespeeld worden. De dominee kan de liturgie daarop afstemmen (eventueel heb ik tips). Het grote verschil met een gewone preek is dat mijn verhaal heel visueel is. Daarmee gaat het thema voor veel mensen opnieuw leven.

Goochelaar Jan Complimentenshow sneeuwstorm
Goochelaar Jan complimentenshow smiley

Voor volwassenen?

De voorstelling spreekt ook heel erg volwassenen aan! Als men het niet binnen een kerkdienst vindt passen, wordt er vaak voor gekozen de voorstelling op zaterdagmiddag te doen voor de hele gemeente. Nadeel is dat niet iedereen bereikt wordt, behalve bij speciale startdagen.

Overwegen jullie de voorstelling tijdens de dienst te doen, bel mij gerust met vragen. Ik weet welke bezwaren er zijn en kan de meeste waarschijnlijk direct wegnemen.