Goochelaar Jan in Popster bij SBS6 met André van Duin

Wierdense goochelaar treedt op in speciale poppenshow van SBS6

WIERDEN - Wierdenaar Jan Kosters, ook wel bekend als Goochelaar Jan, is vanaf vrijdag te bewonderen in een nieuw programma van SBS6.

De goochelaar treedt met een nieuwe act op tijdens het programma Popster!. Een show die volledig in het teken staat van poppen. De show heeft vijf afleveringen, maar het is nog niet bekend in welke Goochelaar Jan zit.

In de show komen verschillende poppen voor, waaronder buikspreekpoppen en handpoppen. "Op verzoek van de regisseur heb ik een act gemaakt met goochelen en een konijn. Daar ben ik vier weken mee bezig geweest", zegt de goochelaar in De Twentsche Courant Tubantia van dinsdag.

"We hebben een paar keer zitten brainstormen en ik ben enkele malen terug geweest om mijn idee te laten zien en de act eventueel uit te bouwen."

Twentsche Courant Tubantia 10-03-2015

Goochelaar Jan in show SBS6

Driehoek 11-03-2015

Goochelaar Jan in Popster bij SBS6
Goochelaar Jan in Popster bij SBS6

Wierden – Jan Kosters, alias Goochelaar Jan, is gevraagd mee te doen met het nieuwe programma ‘Popster!’ Jan heeft verschillende acts met poppen en moest een act ontwikkelen met een konijn. Vanaf vrijdag 13 maart wordt het programma bij SBS6 uitzonden om 20:30. In welke aflevering Jan zit is nog niet bekend.

“In oktober kwam men via via bij mij omdat ik verschillende trucs doe met poppen. Die acts vonden ze wel leuk, maar het draaide teveel om de truc. Het programma gaat juist om de pop en die moest centraal staan. Of ik een act kon maken met goochelen én een konijn…”

Jan is vanaf november druk bezig geweest met het bedenken en bouwen van een compleet nieuwe act. In december waren de eerste voorrondes al en moest de act bijna klaar zijn. Daarna is er nog veel aan gesleuteld met behulp van een regisseur van het programma. De opnames waren in februari en worden als 5 shows uitgezonden. Direct daarna volgt nog een spetterende finale.

Of Jan in de finale zit? Dat mag hij helaas niet zeggen…