Goochelaar Jan Kosters maakt speciale voorstelling

Zaterdag 14 januari presenteerde Jan Kosters zijn nieuwe voorstelling, speciaal gemaakt voor Park de Hoge Veluwe. In 2015 en 2016 mochten Goochelaar Jan en collega Magic John al voorstellingen spelen in het bezoekerscentrum. In 2017 wordt gewerkt met thema's en werd Jan gevraagd een voorstelling te maken die past bij de Hoge Veluwe.

Jan Kosters is drievoudig Kampioen Goochelen voor Kinderen. Deels omdat hij elke keer met een totaal nieuwe act meedoet. Daarom vond hij het een uitdaging om in zes weken tijd een nieuwe voorstelling te maken die helemaal past bij het Nationale Park. Er wordt natuurlijk veel gegoocheld, maar tegelijkertijd moet het gaan over dieren en planten die in het park voorkomen. In april gaat het bijvoorbeeld over eieren en jonkies, in oktober over de bronsttijd van het edelhert.

Uiteindelijk is het een hele nieuwe voorstelling geworden met een nieuw karakter: Berend Botanicus. Die zoekt de monumentale 'Grove Den'. Daar is een zeldzame vlinder gespot. Jan zou geen goochelaar zijn als deze zeldzame vlinder niet tijdens de voorstelling tevoorschijn gegoocheld wordt met een bijzonder 'maanlicht-geweer'. Tegelijkertijd steken de kinderen van alles op over de natuur op de Hoge Veluwe.

De voorstellingen zijn gratis voor bezoekers van het park. Een voorstelling duurt 30 minuten en start om 14.00, 14.45 en 15.30 uur.

 

Goochelaar Jan Hoge Veluwe Vlindershow