Goochelaar Jan goocheldag Veendam Mentorwolde a

Goochelaar Jan voert 'orgaantransplantatie' uit bij Jarno en Elise

Gepubliceerd op 11 juni 2016 14:58

Waarschijnlijk weten Jarno en Elise nu nog niet hoe de act, die beroepsgoochelaar Jan Kosters (1980) uit Hardenberg vanmiddag met hun deed op het Veenlustplein in Veendam, in zijn werk ging. Kosters, meervoudig Nederlands kampioen kindergoochelen, voerde een 'orgaantransplantatie' uit bij de 2 kinderen die hij uit het publiek haalde. Dit gebeurde aan de hand van kaarten.

Beide kinderen zaten op een stoel en kregen 10 kaarten onder hun achterwerk geschoven. 'Dokter' Jan Kosters bracht 3 'organen' van het ene naar het andere kind. In plaats van dat ze allebei op 10 kaarten zaten, deed de 1 dat op een gegeven moment op 7 kaarten en de ander zat maar zo op 13 kaarten. Uiteindelijk zaten Jarno en Elise aan het eind van de act gewoon weer op 10 kaarten.

Goochelaar Jan goocheldag Veendam Mentorwolde b

'Dit kan toch niet?'

Nou ja, gewoon? "Hoe doet hij dat toch?", vroeg een toeschouwer zich hardop af. "Dit kan toch niet?" Ja dus, het kon wel. Jan Kosters, sinds 1 augustus 2008 fulltime werkzaam als beroepsgoochelaar, was een van de acts op de door Stichting Bogdike georganiseerde Goocheldag. Het Veenlustplein veranderde vandaag voor één middag in het Illusieplein.

Bekijk hier het originele artikel.