Goochelaar Jan illusieshow Dedemsvaartse Courant

Publiek betoverd door `magie onder druk'

Jan Kosters nieuwe ster in showbizz-wereld

KLOOSTERHAAR - Thema's als verliefdheid, de `coke'-kunst van de Antillen en `onderdrukking' van de man komen aan de orde tijdens de eerste grote goochelshow van goochelaar Jan Kosters uit Bergentheim. `Magie onder druk', zoals hij de show genoemd heeft, wordt voor het eerst voor het grote publiek opgevoerd op zaterdag 8 juli in theater De Bond in Oldenzaal. De try-out vond zaterdag 24 juni plaats in het dorpshuis 't Haarschut in Kloosterhaar, een voorproefje voor een select gezelschap dat een hele avond lang van de ene verbazing in de andere viel, waarbij de lachspieren regelmatig `getraind' werden.

De goochelaar steekt tientallen paraplu's door een kartonnen doos, waarin assistente Judith zich bevindt. De `ontknoping' van deze act is verrassend zoals het hele programma dat een mengeling is van humor, spitsvondige grappen, magie en illusie. (Foto: Geke Lensen)

De 26-jarige Jan Kosters heeft al van kinds af aan de wens gehad om goochelaar te worden. Het applaus noemt hij een drug, waaraan hij verslaafd is. Hij studeerde economie en geeft daarin les. Inmiddels is hij twee dagen per week professioneel actief als goochelaar met het doel daarvan volledig zijn beroep te maken. In zijn werk is hij een mengeling van Andre van Duin, David Copperfield, Hans Kazan en Hans Klok, maar eigenlijk is hij gewoon Jan.

Wie wil weten wie die Jan is, moet zijn show op 8 juli in Oldenzaal komen bekijken. Speciaal voor de kijkers van NieuwsTV Hardenberg heeft hij twee gratis toegangskaarten beschikbaar gesteld. Wie daarop kans wil maken moet alleen de zin: Ik kijk NieuwsTV omdat.......zo origineel mogelijk afmaken. De inzendingen moeten voor 4 juli bij de redactie van NieuwsTV ingeleverd zijn, voorzien van naam en adres. De bijdragen kunnen verzonden worden via Postbus 53, 7700 AB Dedemsvaart, faxnr: 0523-616274, e-mail: hardenberg@nieuwstv.nl. De winnaar wordt 5 juli op NieuwsTV bekendgemaakt.

Kijkers van NieuwsTV kunnen komend najaar wekelijks genieten van een optreden van de Bergentheimse goochelaar. Met ingang van september brengt NieuwsTV namelijk elke week een truc van Jan in beeld. Hij wordt daarbij geholpen door de dames Renate en Miranda uit Dedemsvaart. Deze magic-show is gekoppeld aan een prijsvraag, waarmee de kijkers elke week kans maken op een boodschappenpakket van € 35. Elke maand wordt 1 minuut gratis winkelen verloot. Deze actie wordt mede mogelijk gemaakt door Super de Boer, de lekkerste supermarkt in Hardenberg.

Dedemsvaartse Courant 25-06-2006