Goochelaar Jan Weekkrant 2009

Show vol humor en magie

Wierden - Goochelaar Jan Kosters werkt hard aan de laatste loodjes van een nieuwe show vol humor, magie en lantaarnpaaldansen. De opbrengst is voor Unicef als bedankje voor zijn 10-jarig jubileum als goochelaar.

Als goochelaar wordt Jan meerdere keren per jaar gevraagd op te treden voor een plaatselijke kerk of goed doel. Hierdoor kreeg hij het idee om zijn tweede lustrum te vieren met een nieuwe show voor een goed doel. Als donateur en oud-docent viel de keus al snel op Unicef vanwege hun nadruk op het belang voor scholing van kansarme kinderen.

De voorbereidingen begonnen in 2008, er moesten theaters gevonden worden die mee wilden doen. "Gelukkig zijn er meerdere gevonden, waarvan sommige zelfs voor niets meewerken! Ik wil de mensen een hele vrolijke en magische avond bieden. Hieruit is het nieuwe concept de ‘goochelklucht’ ontstaan. Een combinatie van een komisch toneelstuk met echte illusies". vertelt Jan.

Voor deze show zijn nieuwe illusies bedacht en gebouwd. Jan wil een show bieden met nieuwe trucs en nieuwe grappen. De stijl is geïnspireerd op oude Laurel & Hardy films: de slapstick. Er zullen een aantal typetjes de revue passeren waaronder Hans Clock en Pamela Andersom. Voor de show zelf heeft Jan ook moeten zoeken naar een nieuwe assistente. Die heeft hij gevonden in de persoon van Ytsje Rosier.

Zij is een professionele actrice en paaldanseres. Met deze combinatie geeft zij de show een heel bijzondere invulling. Met een vrouwelijke technicus, een actrice en zijn vrouw als brainstormpartner is Jan de enige man in het vierkoppige team. Door samen te werken zijn hele nieuwe ideeën ontstaan en kan iedereen zijn of haar kwaliteiten in de show inbrengen. Hoe het geworden is? Dat kun je zien tijdens een van de vijf shows. Bezoekers van de show kunnen kun kaartje ook nog eens ruimschoots terugwinnen. Zie voor alle informatie www.goochelaarjan.nl.

- PDF van dit artikel

Jan Kosters is professioneel goochelaar en heeft voor deze show een compleet nieuwe voorstelling en concept bedacht en gemaakt. De acts zijn op nieuw en op muziek. Diverse bezoekers zullen worden gevraagd te helpen bij de acts. De show is in de vorm van een klucht gegoten om te zorgen voor de nodige dosis humor.  Niet voor niets doet Jan zijn uiterste best om de ‘vrolijkste goochelaar van Nederland’ te zijn!

De Weekkrant 25-11-2009

Goochelaar Jan James Bond

Bijzonder lustrum goochelaar Jan

Met eerste goochelklucht van Nederland

Bij goochelaar Jan Kosters uit Wierden komt van alles uit z'n hoge hoed en uit zijn mouwen trouwens ook. Maar met ingang van december tovert hij iets heel bijzonders op het toneel: de eerste goochelklucht van Nederland.

Magic For Unicef heet de goochelklucht van de vingervlugge Wierdenaar. Het is een combinatie van doldwaze avonturen van 'James Bond' (een knipoog naar Unicef ambassadeur Roger Moore) en Gerrit Grijpstra en leuke, snelle en flitsende goocheltrucs. Maar ook met lantaarnpaaldansen en veel illusies en magie.

Met Magic For Unicef viert Kosters zijn tienjarig lustrum als goochelaar. Hij voert de goochelklucht zeven keer op voor een jubileumvoordeeltarief. Bovendien: de opbrengst gaat naar Unicef, de kinderrechtenorganisatie van de VN.

De try-outs van de eerste goochelklucht van Nederland zijn op vrijdag 18 december in Kloosterhaar en zaterdag 16 januari in Dedemsvaart. Daarna volgen nog voorstellingen in Oldenzaal (de première in Stadstheater de Bond) en Wageningen, Zwolle en Hardenberg. De tour sluit goochelaar Jan af in het Kulturhus van Borne.

Typisch Almelo, week 50, 2009