Goochelaar Jan Magic for Unicef show goochelklucht

Goochelaar Jan gooit ze op voor Unicef

Goochelaar bedenkt de eerste goochelklucht van Nederland

Wierden - Goochelaar Jan werkt hard aan de laatste loodjes van een nieuwe show vol humor, magie en lantaarnpaaldansen. De opbrengst is voor Unicef als bedankje voor zijn 10-jarig jubileum als goochelaar.

Als goochelaar wordt Jan meerdere keren per jaar gevraagd op te treden voor een plaatselijke kerk of goed doel. Hierdoor kreeg hij het idee om zijn tienjarig bestaan te vieren met een nieuwe show voor een goed doel. Als donateur en oud-docent viel de keus al snel op Unicef. "Dit vanwege hun nadruk op het belang voor scholing van kansarme kinderen", aldus de goochelaar.

De voorbereidingen begonnen in 2008, er moesten theaters gevonden worden die mee wilden doen. "Gelukkig zijn er meerdere gevonden, waarvan sommige zelfs voor niets meewerken!" Jan houdt van vrolijkheid en wil de mensen dan ook een hele vrolijke en magische avond bieden. Hieruit is het nieuwe concept de ‘goochelklucht’ ontstaan. Een combinatie van een komisch toneelstuk met echte illusies. 

Voor deze show zijn nieuwe illusies bedacht en gebouwd. Jan wil een show bieden met nieuwe trucs en nieuwe grappen. De stijl is geïnspireerd op oude Laurel & Hardy films: de slapstick. Er zullen een aantal typetjes de revue passeren waaronder Hans Clock en Pamela Andersom.

Voor de show zelf heeft Jan ook moeten zoeken naar een nieuwe assistente. Die heeft hij gevonden in de persoon van Ytsje Rosier. Zij is een professionele actrice en paaldanseres. Met deze combinatie geeft zij de show een heel bijzondere invulling.