Goochelaar Jan derde op Nederlands Kampioenschap Goochelen

Goochelaar Jan Kosters wordt derde op het NK goochelen

Bergentheim - Goochelaar Jan heeft een jaar gewerkt aan een verrassende act en is hiermee derde geworden op het nationale kampioenschap goochelen in Stadskanaal. Hij deed mee in de categorie ‘toneel’ met een vrolijke act op stelten. Daarmee is hij waarschijnlijk de eerste goochelaar op stelten. Het is geen act zonder risico. Op grote hoogte goochelt Jan namelijk vele scharen tevoorschijn. Even niet opletten, omvallen en…

Elk jaar is er een congres met goochelaars uit heel Nederland. Jan besloot een jaar terug mee te doen aan de wedstrijden en begon met een idee. De act groeide langzaam met hulp van vrienden en zijn goochelclub in Almelo. Heel letterlijk zelfs, toen hij op stelten ging goochelen.

De act is scherp en prikkelend. Jan goochelt continue vele scharen naar voren. Samen met een hoge cactus maakt dit de act niet ongevaarlijk. Gelukkig staat de goochelaar evenwichtig in het leven. Je moet er niet aan denken dat hij omvalt. Dat is nog niet voorgekomen, maar de act vraagt wel uiterste concentratie.

Uniek is het in ieder geval, omdat Jan de allereerste goochelaar is die op stelten goochelt. Andere goochelaars op stelten heeft hij in ieder geval nog niet kunnen vinden. Hij wil deze act uitbreiden tot een complete show op stelten. Hoe letterlijk kun je het nemen?

“Ik ben erg blij dat deze act beloond is met een prijs. Het heeft veel tijd en moeite gekost en de act is nog maar net ‘af’. Nu moet er nog gesleuteld worden om de act te perfectioneren. Maar de basis is goed, bleek dit weekeinde.”

Stilzitten is er niet bij, want er staan diverse projecten op stapel. “Ik ga eerst iedereen bedanken die me heeft geholpen, daarna ga ik deze act perfectioneren en ik begin met nieuwe acts uit te werken. Want ik heb nog heel veel vrolijke ideeën. En volgend jaar heb ik een jubileum waar ik graag iets bijzonders mee wil doen voor het goede doel.”

De Toren 20-06-2008