Goochelaar Jan Kosters krijgt landelijke aandacht

BERGENTHEIM - In zijn zoektocht naar een charmante assistente heeft goochelaar Jan Kosters uit Bergentheim landelijke bekendheid aangeboord. Na grote verhalen in deze krant en Tubantia/De Twentse Courant dook ook RTL 4 op bij de leraar economie. In het programma ‘4 in het land’ werd aandacht aan de zoekende goochelaar geschonken. Kosters zoekt al enige tijd een geschikte assistente voor een nieuwe show.

Zij zal ondermeer ingezet worden bij presentatie, maar wordt bijvoorbeeld ook ‘doorgezaagd’ in een traditionele act met een kist die uit twee delen blijkt te bestaan.

Doorbraak: Kosters wil met zijn nieuwe goochelprogramma, waarin de illusie een belangrijke rol speelt, de nationale theaterpodia bestormen. Inmiddels heeft zich bij Kosters de eerste kandidate aangemeld.

De Stentor 3-12-2005

Goochelaar Jan Kosters kan geen assistente vinden

30 NOVEMBER 2005 - BERGENTHEIM - Goochelaar Jan Kosters uit Bergentheim zit met de handen in het haar. Kosters wil de nationale theaterpodia gaan bestormen met een nieuwe goochelshow en zoekt daarvoor een assistente. Ondanks herhaalde pogingen om een charmante dame te strikken, liepen alle pogingen tot nu toe op niets uit.

Kosters tast in het duister naar de reden waarom niemand zich aanmeldt. ‘Het lijkt wel of de dames doodsbenauwd zijn om zich te laten doorzagen’, meldt Kosters.

De assistente van Kosters moet grofweg voldoen aan de volgende eisen: tussen de 1.70 en 1.85 meter lang, normaal of slank postuur, leeftijd tussen de 18 en 28 jaar en gemotiveerd om te gaan optreden. Er zit een vergoeding aan vast.

'En er wordt niet op zondag opgetreden’, voegt Jan Koster - afgestudeerd bedrijfseconoom en leraar economie - er verder aan toe. Dames, die alsnog geïnteresseerd zijn kunnen informatie aanvragen en zich aanmelden via e-mail.

De Stentor 30-11-2005