Goochelaar en agenten bezoeken bibliotheken

VECHTDAL - "Sub Rosa, boeken vol geheimen", is het thema van de boekenweek 2007. Ook de bibliotheken in het Vechtdal besteden uitgebreid aandacht aan de leesweek voor kinderen.In de bibliotheken zijn volop boeken met geheimen voor kinderen. Boeken over geheime clubs, over verjaardagen en verrassingen en over geheimen van vroeger.

In de bibliotheken Slagharen, Balkbrug, Dedemsvaart, Gramsbergen en Bergentheim komen met mensen met beroepen vol geheimen optreden. Goochelaar Jan Kosters komt op 5 oktober zijn kunsten vertonen bij de Stichting Jeugd- en Jongerenwerk in hun thuisbasis Het Kronkelhonk. Vier wijkagenten, de heren Van der Vinne, Kuik, Mepschen en Martens komen over de geheimen van hun werk vertellen in Gramsbergen, Balkbrug, Bergentheim en Dedemsvaart.

Het programma is verspreid over de week. Goochelaar Kosters komt volgende week vrijdag tussen 16.00 en 17.00 uur naar het Kronkelhonk aan de Kronkelweg. De politieagenten hebben hun bezoeken verdeeld. Op de eerste dag van de Kinderboekenweek, woensdag 3 oktober, komt een delegatie tussen 13.30 en 14.30 uur naar de bibliotheek van Gramsbergen. Op dezelfde tijdstippen, maar dan een week later, komen de politiemensen naar de bibliotheken van Balkbrug, Bergentheim en Dedemsvaart. De 'spreekuren' zijn voor kinderen van 8 tot 12 jaar, ongeacht de woonplaats. De toegang is gratis.

De bibliotheek in Hardenberg lijkt één groot geheim, want de bibliotheek is in de maand oktober gesloten. In deze bibliotheek zijn dan ook geen activiteiten tijdens de kinderboekenweek.

De Stentor 3-10-2007