Docente dans assistent van goochelaar

door RUUD DE JAGER

BERGENTHEIM - Goochelaar Jan Kosters uit Bergentheim heeft zijn felbegeerde assistente. Na een speutocht van vele maanden is de keus gevallen op Judith Vork, een 22-jarige docente dans. De blondine geeft les in het centrum voor muziek en dans in Waalwijk, danst op themafeesten en geeft les in pilates(lichaamsoefeningen). Vork neemt in de nieuwste show van Kosters ook de choreografie voor haar rekening.

De 25-jarige Kosters kreeg landelijk tv-aandacht na een verhaal in de Stentor. Hij vertelde vorig jaar in deze krant over zijn passie voor de goochelkunst, zijn plannen om prof te worden en zijn vruchteloze pogingen om een charmante assistente te vinden. Advertenties leverden niets op en zijn jongere zus bedankte hartelijk voor de eer. Kosters’ zoektocht naar een assistente - die zich onder andere moet laten ‘doorzagen’ - werd opgepakt door RTL4 en Man bij Hond van de NCRV.

Paar reacties

Kosters kreeg een paar reacties. Uiteindelijk viel de keus op Judith Vork, een jonge vrouw die niet alleen als podiumvulling wil dienen. Vork heeft met succes de dansacademie (specialisatie klassiek en jazz) gevolgd en zette haar studie een tijdje voort in New York.

Ze maakte onder andere deel uit van de musical Steps on Broadway. Vork ziet haar samenwerking met Jan Kosters als ‘een leuke uitdaging’. De nieuwe assistente: ‘Ik krijg de vrijheid om mijn dans- en podiumervaring in de voorstelling kwijt te kunnen.

Het leuke is dat de show geen standaardshow is, verschillende ingrediënten van theater zitten erin.’ Licht en geluid in de nieuwe show van Jan Kosters worden door zijn jongere broertje Theo verzorgd.

De Stentor 3-03-2006