Loting Goochelaar Jan Burgemeester Meueleman Veenstreek

Goochelaar verricht loting Gemeentecup

door Cor van Dalen

HARDENBERG - Sportvereniging Gramsbergen, dit jaar belast met de organisatie van het voetbalkampioenschap voor mannen en vrouwen in de gemeente Hardenberg, heeft ervoor gekozen om de lotingsavond een spectaculair karakter te geven. Daarvoor is goochelaar Jan Kosters uit Bergentheim ingehuurd. Hij zal vrijdagavond tijdens een ruim half uur durende show de loting verrichten.

Kosters stelt de poules samen met behulp van onder meer balletjes en kaarten die hij tijdens zijn acts gebruikt. Zijn spectaculairste onderdeel is het doorzagen van een jonge vrouw. Als assistentie voor deze act, onderdeel van het lotingsritueel, treedt een lid van SV Gramsbergen op.

Vanwege het bijzondere karakter van de loting, is besloten dat iedereen die daarvoor belangstelling heeft welkom is in het clubhuis van SV Gramsbergen op sportpark 't Hoge Holt. De goochelshow met de loting begint om 21.30 uur. Daarvoor vergaderen vertegenwoordigers van de vijftien voetbalverenigingen in de gemeente Hardenberg met elkaar over de Gemeentecup en tal van andere zaken. Ook zijn vertegenwoordigers van de afdeling sportzaken van de gemeente aanwezig om informatie te verstrekken of vragen te beantwoorden op bijvoorbeeld accommodatiegebied.

De Stentor 20-02-2007

Spectaculaire loting Gemeentecup

GRAMSBERGEN - De Bergentheimse goochelaar Jan Kosters heeft op spectaculaire wijze de gemeentelijke voetbalclubs aan elkaar gekoppeld voor de strijd om de Gemeentecup 2007. Kosters stelde de poules samen en gebruikte daarvoor doorgeknipte touwen, trucs met kaarten en balletjes, een verbrand briefje van 50 euro (beschikbaar gesteld door burgemeester Bert Meulman, die het op onverklaarbare wijze aan de avond in een gesloten koker terugkreeg) en de doorgezaagde SV Gramsbergenvoetbalster Sandra Alfring.

Ook SC Luttenvoorzitter Bert Slot en EMMS-secretaris Miranda Spijker kregen ongewild een rol toebedeeld door de goochelaar. Dat alles gebeurde vrijdagavond in de kantine van SV Gramsbergen, dit jaar verantwoordelijk voor de organisatie, in het bijzijn van veel verenigingsbestuurders en publiek.

Dedemsvaartse Courant 25-02-2007