Jakob Ahlbom: Tip!

Ahlbom horror
Niet iedereen zal dit leuk vinden. Sommigen zullen zelfs verbaasd zijn dat ik dit aanbeveel. Maar lees dan even door!
 
Al jaren proberen goochelaars voorstellingen te maken. Meestal zijn de trucs daarbij leidend en vaak is er helemaal geen verhaallijn. Daarom ben ik zo blij met deze theatermaker die illusies verwerkt in zijn voorstellingen. De reden is simpel: Zodat je hetzelfde gevoel krijgt als wanneer je tv kijkt. Maar nu ervaar je het dus live!
 
Ze toeren veel en spelen niet zo vaak in Nederland. Deze maanden zijn ze er weer (de productie telt 15 medewerkers!) en op 24 oktober ben ik met mijn vrouw naar ‘Horror’ geweest. Zij is absoluut geen fan van dit genre, maar ze vond het erg goed. En niet zo heel erg eng 😇
 
Horror is een ode aan alle films die er op dit gebied zijn gemaakt. De liefhebber zal veel herkennen, de leek zal vooral verrast zijn door de manier waarop de hele voorstelling is gemaakt. Zo wordt er 1½ uur niets gezegd. Er zit dans en acrobatiek in. Er zitten illusies en andere verrassingen in verwerkt. Licht en geluid wordt slim gebruikt. En dat wordt allemaal samengesmeed tot één geheel. Waarna de acteurs uitgeput (want het is heel fysiek wat ze moeten doen) het applaus in ontvangst nemen.
 
Ik zou zeggen: geschikt vanaf 14 jaar.
Nog maar een paar keer te zien: http://jakopahlbom.nl/agenda/